Titel: Ångest - en poesiantologi om starka känslor.

Bildkonstnär: Johanna Nyqvist

Klicka på bilden och ladda ner för ett digitalt omslag

ångest


en poesiantologi om starka känslorMan screams from the depths of his soul; the whole era becomes a single, piercing shriek. Art also screams, into the deep darkness, screams for help, screams for the spirit. This is Expressionism.


Hermann Bahr


En poesiantologi från poeter.se om starka känslor. 200 unika dikter och ordkonster. Urvalet har gjorts bland tiotusentals poeter från poeter.se, Sveriges största poesisajt.I vår tid har dagens forskning påvisat att kultur, konst och poesi har en positiv effekt på vår hälsa. Människan mår faktiskt bättre av både utövandet och användandet av kultur. Kulturupplevelser kan ge nya perspektiv och utmaningar och därmed bidra till ett djupare livsinnehåll och en känsla av sammanhang. Kultur kan fungera som en viktig friskvårdsfaktor i olika slag av hälsofrämjande arbete. Kultur stärker det friska i människan.


Vi är jagade av smärtan och pressen i våra liv och springer bort från den som att den vore Morran i Muminsagorna. Men att läsa en dikt är liksom att vända sig om och möta Morran och se henne i ögonen. Då märker man att man börjar andas lugnare 

(Martina Montelius)


Titel: Ångest - en poesiantologi om starka känslor
Volym: 210 sidor, 150 x 210 mm
ISBN: 978-91-96591-10-1
Bandtyp: Häftad

Boken släpps: 15 juni 2020


Kontakt


För ytterligare information och referensexemplar: press@ordkonster.se
Kontaktinformation poeter.se : Daniel Lyrstedt, daniel@poeter.se


Författarna i boken finns tillgängliga för intervju och uttalanden.
Kontakta oss för kontaktuppgifter eller för att hitta en författare i din region.

Länkar

Boksida

Digitalt omslag

Pressmeddelande i PDF-format